Sven Stevens

Alles over Fashion

Jurken najaar 2017: kleurrijke winter

2 min gelezen

De trends voor jurken deze winter zitten m niet alleen in de vormen, maar ook in de kleuren. Van combinaties die doen denken aan verre volkeren tot uni. Ook de trend van de prints is dit najaar voortgezet.

Kleurrijk en uni

De kleuren voor dit najaar zijn niet alleen de standaard donkere blauwe, groene en bruine tinten, maar ook oranje en rood. Turquoise is een kleur die je meestal in het voorjaar en de zomer ziet, maar deze winter is het er nog steeds en waarom niet?

Ook in de prints zijn de kleuren goed vertegenwoordigd. Veel bloemen, geometrische vormen wat een kleurrijk geheel vormt.

Maar ook de jurken in een enkele kleur, eventueel subtiel opgesmukt met een contrasterende kleur band of riem zijn weer helemaal terug. Het zijn jurken met een knipoog naar de jaren ’70 en ’80. Gelukkig zijn de kleuren iets ingetogener dan in die periode. Donkergroen, diepblauw, donkergrijs, maar ook oranje en geel.

Mooie kleding

Streepjes, luipaarden en andere prints

De prints zijn er nog steeds, maar er is er een terug van weggeweest: de luipaardprint. Vooral een hit in de beginjaren van deze eeuw, nu weer helemaal hip en in. Zowel in een stijlvolle snit voor overdag, als een opvallende binnenkomer voor de avond.

Zakdoekprints zijn ook weer terug, wederom een knipoog naar de jaren ’70, maar dit keer hipper dan ooit. Niet alleen de standaard rode of blauwe boerenzakdoekprint, maar alle kleuren en vormen.
De officelook dit jaar is strak en stijlvol. De krijtstreep, of een variant daarop, is weer terug. Net als de subtiele visgraat en het blokmotief.

Vormen

De lange jurken tot op de enkels mogen, maar de net op of over de knie is het ook helemaal. De minirok is de winter ver te zoeken. Overslag jurken en rokken tot over de knie in een asymmetrische vorm met een mix van print en uni lijkt het deze winter helemaal te gaan worden. Geschikt voor het werk, maar zeker ook voor een avondje uit.

Ook de mouwen zijn deze winter opvallend. Pofmouwen, schoudervullingen, smokwerk, losse touwtjes en vlechtwerk, alles lijkt te kunnen. En in combinatie met de geweldige prints wordt het een vrolijke mode winter.

Jurkjes die voldoen aan de eerder benoemde trends vind je o.a. hier: www.dressesonly.nl/jurken.html. Zo weet je zeker dat je deze herfst en winter up-to-date bent wat betreft je jurkje.