Sven Stevens

Alles over Fashion

Top 10 Europese vakantiebestemmingen

2 min gelezen
vakantiebestemming

Een vakantiebestemming is de provincie, de stad of het land waar je tijdens de vakantie het de meeste overnachtingen hebt doorgebracht. Het kan dan gaan over een plaats in je eigen land of in het buitenland. In de grote zomervakantie gaan er erg veel mensen op vakantie. Sommigen willen de zon opzoeken en anderen willen juist weg van de hitte. Er is een top 10 Europese vakantiebestemmingen van de zomervakantie, maar wat is deze lijst?

vakantiebestemming

Top 10 tot top 5

Op nummer 10 staat het zonnige en warme Albufeira in Portugal. Deze vakantiebestemming is vooral populair onder jongeren, omdat het uitgaansleven hier nooit te stoppen is. Op nummer 9 staat Ohrid. Dit is een stad in Macedonië in het hart van de Balkan. Het is hier prachtig om te wandelen en van de natuur te genieten, want het is er adembenemend. Op nummer 7 staat het Griekse eiland Kreta. Het heeft enorm veel zon, strand, historische steden en leuke bezienswaardigheden. Op nummer 6 staat Costa del Sol. Costa del Sol is de Spaanse zonnekust. Hier zijn prachtige stranden, mooie landschappen en erg veel cultuur te vinden. 

Top 5

Op nummer 5 staat Antalya. Dit is een erg moderne stad met lange, zonnige stranden, hoge bergen en een erg aantrekkelijk historisch centrum. Op nummer 4 staat het Griekse Eiland Rhodos. Dit is een perfecte bestemming voor wat actie, maar ook voor ontspanning. De natuur met groene heuvels, valleien en stranden is prachtig. Op nummer 3 staat Mallorca. Het heeft prachtige stranden, bergen, historische plekjes en culturele ervaringen. Dit is een populaire bestemming voor jong en oud. Op nummer 2 staat Cesme. Dit is een schiereiland van Turkije met een prachtige kustlijn, warmwaterbronnen en drukke marktstraten. Op nummer 1 staat het mooie Carvoeiro in Portugal. De rotsen en kliffen in combinatie met de blauwe zee zorgt voor een prachtige natuur.