Sven Stevens

Alles over Fashion

Vind informatie over een auto

3 min gelezen

Heb je een auto op het oog die je wilt kopen of wil je graag de historie van je eigen auto weten? Dan kun je met behulp van het kenteken van het voertuig deze achterhalen. Met een kenteken check vind je niet alleen alle huidige gegevens van het voertuig maar kun je ook te weten komen of er bijvoorbeeld ooit schade aan de auto geweest is. Een goede website om de gegevens na te trekken is die van kentekencheck.nl Als je het kenteken invult krijg je een overzicht waarbij je kunt kiezen uit verschillende opties. De opties zijn een Basisrapport, een Schaderapport, een Tellerrapport, Eigenaren en een Waarderapport. Het basisrapport is kosteloos op te vragen, om toegang te krijgen tot de andere gegevens betaal je een bepaald bedrag.

Basisrapport

In het basisrapport vind je gegevens zoals het merk en de kleur van de auto en wat voor type het is. Ook kun je denken aan de afmetingen van de auto en of het bijvoorbeeld een sedan of stationwagen is, hoeveel vermogen de auto heeft en op wat voor brandstof deze rijdt. Dit zijn slechts een paar voorbeelden: in totaal vind je 45 punten over de auto in het basisrapport terug.

Schaderapport

Als je graag wilt weten of je auto ooit schade gehad heeft kun je een schaderapport aanvragen tegen een vergoeding. In dit rapport staat aangegeven of er ooit stukken aan de auto geweest zijn die gerepareerd zijn. Zo ja, dan kun je ook terugvinden wat de exacte schade was en wanneer de wagen deze heeft gehad. Ook zie je terug hoeveel de schade bedroeg in euro’s maar ook hoeveel kilometer de auto op dat moment op de teller had staan. Dit kan belangrijk zijn om te weten als je een tweedehands auto wilt aanschaffen want je wilt natuurlijk wel dat deze in goede staat is en je geen miskoop doet.

Tellerrapport

In het tellerrapport kun je lezen hoeveel kilometer de auto gelopen heeft. Het RDW registreert op verschillende tijdstippen de kilometerstand en deze is natuurlijk bij iedere volgende meting hoger. Dat is alleen maar logisch want tussentijds heeft de auto natuurlijk wel de nodige kilometers afgelegd. De kilometergegevens werden voorheen door de stichting Nationale Auto Pas (NAP) geregistreerd maar sinds 2014 wordt dit gedaan door het RDW.

Eigenaren

Ben je benieuwd wie er voor jou in de auto gereden hebben die jij nu bezit of wil je graag meer informatie over de huidige eigenaar waarvan je een auto wilt kopen? Vraag dan een eigenarenrapport aan. Hierin kun je terugvinden wie de auto in een bepaalde periode in zijn of haar bezit had en of dit een particulier was of misschien wel een bedrijf. Ook zie je het aantal dagen dat iemand eigenaar van de auto was.

Waarderapport

Als laatste kun je ook nog de keuze maken voor een waarderapport. In dit rapport vind je diverse prijzen terug. Je ziet namelijk de nieuwwaarde van de auto maar ook de huidige marktwaarde. Ook zie je tegen welke prijs de auto aangeboden wordt op internet. Op deze manier kun je de auto vergelijken met soortgelijke modellen en zo bepalen of het aanbod voor jou wel of niet aantrekkelijk is.