Sven Stevens

Alles over Fashion

Wat wou jij worden toen je groot werd? Schoenmaker!

2 min gelezen

Toekomstdromen

Iedereen heeft als kind wel een droom wat hij gaat worden als hij later groot is. De meeste dromen zijn vrij gangbaar en standaard: brandweerman, politieagent, prinses. Sommige zijn iets minder gangbaar. Een meisje uit mijn klas in Amsterdam wou niks liever worden dan boer in Drenthe en er zijn talloze voorbeelden van toekomstdromen die tegen elk genderstereotype  ingaan. Overigens is ze uiteindelijk kapper geworden, ik heb het net opgezocht. Beetje jammer, ik vond een stadsmeisje die op haar 18e naar het platteland trok om koeien te gaan melken wel een erg leuk idee.

Juwelier

Ikzelf wou als kind het liefst kat worden. De hele dag mogen slapen en gekriebeld worden in mijn haar leek me een prima carrière. Daarna volgde er een switch naar juwelier, met name omdat ik het altijd zo mooi vond glimmen als we door de winkeltjes lopen. Het idee van dit allemaal op te mogen poetsen en na sluitingstijd te mogen passen vond ik ideaal. Uiteindelijk is het niks geworden, maar de droom was leuk. Maar wat als je carriere altijd al vast stond?

Schoenmaker

Ik las toevallig laatst over Floris van Bommel schoenen. Ik kende het merk al langer, een vriend van mij heeft meerdere paren ervan en vertelt mensen graag over deze schoenen. Wat ik echter niet wist is dat dit schoenenmerk al jaren van vader op kind wordt overgedragen. Op het moment zijn ze al bij de negende generatie! Kan je het je voorstellen? Dat je als kind de vraag krijgt wat jij later wil worden,  maar het antwoord al vast staat? Je weet niet beter dan dat jouw familie mooie herenschoenen produceert waar menig klant positief over terugkomt voor meer. Je leert als kind waarschijnlijk van opa de basis en naarmate je ouder wordt krijg je steeds meer zelfstandigheid. Uiteindelijk mag je zelfs de keten overnemen. Dat is het geval bij de huidige drie broertjes  van Bommel die het label als negende over hebben mogen nemen.

Jubileumgeneratie

Hun voorgangers hebben zelfs een belangrijke onderscheiding gekregen voor de kwaliteit van de geleverde schoenen. Het moet toch een eer zijn om dat over te mogen nemen? En wetende dat jouw zoon (of dochter) dat weer van je gaat overnemen en de jubileumgeneratie wordt? Ik zou daar als kind nu al trots om zijn!  Wat overigens extra leuk is aan deze schoenen: ze zijn ook nog eens erg easy on the eyes. Ik vind dat je kan zien dat de stijl van de schoenen met de generaties mee verandert en zo up to date blijft met huidige mode. Misschien is dat overigens wel hun geheim voor succes. Cracked the code.